La CUP Olot vol impulsar els patis oberts pel curs 2024/25

El grup municipal de la CUP Olot presenta avui al Ple de l'Ajuntament una moció per dotar de més espais segurs als infants i famílies de la ciutat, espais tancats als trànsit, on petits i grans puguin jugar, practicar esport, o simplement passar estones de qualitat i fer comunitat.

En cas que el Ple ho aprovi, l'Ajuntament iniciarà un estudi dels entorns dels diferents centres escolars de la ciutat i analitzarà en quines zones o barris és necessària l’obertura dels patis per tal de proporcionar aquests espais segurs de trobada, pràctica esportiva i lleure.

La CUP demana el compromís de l’Ajuntament de vetllar pel bon desenvolupament del projecte i fer-se càrrec de qualsevol desperfecte que pugui haver-hi durant les estones de patis oberts, així com garantir que els centres podran obrir en condicions de neteja i seguretat el dia següent.

Per tal que la iniciativa arribi a bon port, la CUP proposa que es contacti amb els diferents actors de l’àmbit del lleure de la ciutat, els equips directius i les AFA d’aquells centres on es consideri necessari impulsar un pla pilot per al curs 2024-25.

Finalment, la formació cupaire considera necessari contactar amb altres ajuntaments on ja s’estigui executant aquesta activitat i veure, en funció dels diferents models, quins s’adaptarien millor als diversos centres d’Olot.