La CUP Olot proposa peatonalitzar el carrer de davant de l’Escola Pia i pacificar la resta d’entorns escolars

La CUP s’ha compromès a transformar els entorns escolars d’Olot perquè siguin espais segurs. Entre les propostes de la formació hi ha la pacificació del trànsit, la millora dels accessos i l’ampliació de les zones d'estada i de verd, incorporant nou mobiliari urbà. En el cas de l’Escola Pia, això es traduiria en peatonalitzar el carrer del seu davant i crear un espai continu entre l’escola i la Plaça Clarà.

Sílvia Pagès Serarols, número dos de la candidatura, ha recordat que la proposta forma part d’un pla més ampli per pacificar tots els entorns escolars. Aquesta és una reivindicació de la CUP Olot des del maig de 2021, quan la formació va presentar una moció a l’Ajuntament per elaborar un informe per a cada centre educatiu en què s’expliqués quina és la situació actual i quines són les necessitats i possibles solucions tècniques per pacificar els entorns educatius, sobretot de primària, però també de secundària i postobligatoris.

També ha recordat que per compensar la pèrdua de zones blaves que hi ha al carrer de davant de l’Escola Pia la CUP proposa que els primers 30 minuts dels aparcaments soterrats siguin gratuïts. D’aquesta manera, es fomenta la mobilitat activa i sostenible, s’amplien els espais verds i alhora s’ofereix una alternativa per a aquelles persones que necessitin acostar-se fins aquest punt amb vehicle.

La Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública renya l’Ajuntament per negar-se a donar documentació a la CUP

El candidat de la CUP a l’alcaldia, Jordi Gasulla Flavià, també ha revelat que la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha renyat l’Ajuntament d’Olot per negar-se a entregar un document tècnic en relació a la pacificació dels entorns escolars.

El cap de llista cupaire ja va denunciar durant el debat electoral que havien interposat una denúncia a l’organisme de la Generalitat perquè l’equip de govern de Junts es negava a donar una informació a la qual tenien dret a accedir. Segons la resolució de la GAIP, l’Ajuntament haurà d’entregar el document al grup municipal de la CUP abans de 15 dies.

La reclamació de la CUP es remunta al 12 d’abril de 2022. Des d’aleshores, el partit ha esgotat tots els procediments legals per tenir accés al document. No ha estat fins aquesta setmana que l’òrgan encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret d'accés a la informació pública ha sentenciat que la CUP té dret a tenir el document.