La CUP Olot ja ha iniciat les converses amb ERC i PSC per fer possible un govern al servei de la majoria social i del bé comú

L’Ajuntament d’Olot podria canviar de color polític si les converses iniciades per la CUP arriben a bon port. La formació assembleària ja ha començat una roda de contactes amb ERC i el PSC per intentar formar un govern “al servei de la majoria social i del bé comú”.

En aquestes primeres converses, la CUP està identificant quines línies programàtiques comparteix amb la resta de forces. Segons el seu cap de llista, Jordi Gasulla, la seva prioritat és elaborar un programa sòlid de govern que abordi les principals problemàtiques de la ciutat.

La primera reunió dels cupaires va ser fa pocs dies amb l’equip negociador d’ERC. Segons ha transcendit, els republicans van mostrar una sintonia pràcticament total amb el programa de la CUP. Les dues formacions tenen en conjunt 7 regidories, només una menys que l’actual equip de govern de Junts. Els vots del PSC, doncs, seran determinants per decantar la balança cap a un govern continuïsta o un de canvi.

Amb l’objectiu de poder arribar a un acord, la CUP ha designat un equip negociador que està sent l’encarregat de reunir-se amb ERC i PSC. Dimecres de la setmana que ve, a més, farà una assemblea de militants i simpatitzants per tal d’explicar com estan avançant les converses i presentar els possibles escenaris.

Les eleccions del 28 de maig van obrir la porta a un canvi de govern a l’Ajuntament d’Olot. La majoria absoluta de Junts va saltar pels aires, passant de 6.889 vots a 3.671. La CUP va ser el partit que més va créixer, duplicant els seus regidors (de 2 a 4), esdevenint el segon partit de l'Ajuntament i liderant les forces d'esquerres al consistori.

La mateixa nit electoral, el cap de llista cupaire, Jordi Gasulla, va afirmar que assumien la responsabilitat d’intentar formar govern: “La CUP no volem ser l'eterna oposició, sinó que presentem un equip i un projecte per governar i millorar la ciutat”. Si se’n surten, serà la primera vegada que una formació d’esquerres i independentista ostenta l’alcaldia de la ciutat.