La CUP Olot ja ha fet una proposta programàtica a ERC i PSC per fer possible un canvi de govern a la ciutat

La CUP ja ha presentat a ERC i al PSC el seu pla de govern pels propers quatre anys a la ciutat d’Olot. La formació assembleària, que és segona força al nou consistori després de Junts, ha traslladat als equips negociadors dels dos partits un llistat de propostes en relació als principals reptes que cal afrontar durant el proper mandat.

ERC, per la seva banda, s’ha posicionat recentment a favor d’investir un alcalde independentista i ha manifestat que la seva opció prioritària és la de Jordi Gasulla, el candidat de la CUP. A la reunió que van mantenir la setmana passada les dues formacions es va constatar una coincidència gairebé total pel que fa al programa, cosa que ha configurat un primer bloc d’acord format pels 7 regidors que sumen CUP i ERC, un menys que els que té Junts.

En una altra trobada recent, els equips de la CUP i el PSC d’Olot s’han reunit per tal d’explorar punts compartits. En aquest cas, des de la formació cupaire constaten més diferències que no pas amb ERC, però tenen la “percepció que és possible una entesa programàtica per tirar endavant aquells projectes de ciutat que compartim”. En relació a l’àmbit nacional, els dos partits han constatat que tenen projectes de país diferents i que aquesta diferència continuarà reflectint-se al Ple municipal.

Des de la CUP insisteixen que la seva prioritat en aquestes primeres converses és acordar el programa de govern municipal per als propers quatre anys. Segons ha declarat Gasulla, el seu objectiu no ha estat parlar de cadires, sinó de propostes: “Primer volem constatar que hi ha una majoria disposada a aplicar polítiques al servei de la majoria social i del bé comú, i després, en tot cas, parlarem de com s’ha d’organitzar el govern per a fer-ho possible”.Els propers dies, CUP, ERC i PSC tindran reunions internes per tal d’avaluar la possibilitat real d’un canvi de rumb polític a l’Ajuntament d’Olot. En cas d’aconseguir-ho, la CUP vol obrir una nova etapa de la ciutat, marcada per un govern “transparent, obert i participatiu, que compti amb l’opinió de tothom i que tiri endavant les propostes que la ciutat necessita”. Tot i no donar-ne més detalls, els cupaires han confirmat que ja tenen més reunions agendades per seguir-hi treballant.