La CUP Olot vol arreglar la Plaça del Mig perquè deixi de ser un perill cada vegada que arriba l’hivern

La CUP s’ha compromès a trobar una solució definitiva a les relliscades que es repeteixen cada vegada que glaça i aplicar-la durant el proper mandat. El passat mes de febrer, un grup de veïnes i comerciants de la Plaça del Mig d’Olot van entregar a l’Ajuntament més de 720 firmes per demanar que s’hi posés remei.

Loreto Barrionuevo, treballadora d’un dels comerços de la plaça i membre de la llista de la CUP, va ser una de les impulsores de la recollida de signatures i denuncia la deixadesa del consistori: “Ens han ignorat durant molt de temps i quan hi hem parlat fins i tot hem rebut burles i menyspreu”.

Des de la reforma del 2018, cada any hi ha hagut caigudes de diversa consideració. Per Jordi Gasulla, cap de llista cupaire, “l’estat actual de la Plaça representa un risc per la integritat física de les persones que hi caminen”. A més, assegura que “si no s’hi posa una solució a temps, haurem d’acabar lamentant una desgràcia i l’Ajuntament en serà el responsable civil subsidiari”.

La reforma actual va ser coordinada i contractada per l’Ajuntament. Va costar 470.000 euros en total, dels quals 140.000 els va posar el consistori. La major part de la inversió, 330.000 euros, la va assumir la comunitat de propietaris de la Plaça del Mig, que des de fa temps reclama sense èxit que algú assumeixi responsabilitats. Des de la CUP consideren que cal solucionar aquesta qüestió com més aviat millor.