La CUP i ERC Olot responen al PSC que el pacte d’esquerres només serà possible si s’investeix Jordi Gasulla com a alcalde

Falta menys d’una setmana per la investidura del futur alcalde d’Olot i encara no està clar si la CUP aconseguirà convèncer el PSC i ERC per formar un govern al servei de la majoria social i del bé comú. Les eleccions del 28-M van donar per primera vegada la segona posició a la formació assembleària, que porta dues setmanes reunint-se amb socialistes i republicans per tal de fer un govern alternatiu al de Junts.

Aquesta setmana, el PSC ha fet una proposta a les dues formacions independentistes per tal que el seu cap de llista ocupi el càrrec de l’alcaldia durant els últims dos anys de mandat. La proposta ha estat rebutjada conjuntament per la CUP i ERC, que han insistit que només faran alcalde a un candidat independentista. En aquest cas, el candidat de la CUP, Jordi Gasulla.

La formació assembleària ha demanat responsabilitat i perspectiva. En cas que les negociacions iniciades acabin fracassant per l’intent del PSC d’aconseguir l’alcaldia, “s’haurà perdut una oportunitat històrica per canviar el rumb de l’Ajuntament, després de 4 anys de govern en majoria absoluta de Junts”.