La CUP Olot convoca una reunió amb ERC i PSC per desencallar el pacte de govern d'esquerres

Al llarg dels últims quinze dies, la CUP s’ha reunit diverses vegades amb el PSC i ERC per tal de formar un govern d’esquerres a la ciutat d’Olot. La desfeta de la majoria absoluta de Junts, que va passar de 6.889 vots a 3.671, va obrir la porta a un govern alternatiu liderat per la CUP, que es va convertir en la segona força del consistori.

El seu cap de llista, Jordi Gasulla, ha explicat en una roda de premsa que des del dia de les eleccions s’han reunit diverses vegades amb ERC i el PSC per tal d’identificar propostes i projectes comuns que es podrien fer realitat en cas que els tres partits es posessin d’acord.

La CUP, doncs, ha estat treballant de forma bilateral amb ERC i PSC per tal d’identificar punts d’acord per fer possible un govern al servei de la majoria social i del bé comú. Com a resum d’aquestes trobades, la CUP ha fet arribar als dos partits un document que porta per títol “Proposta de govern al servei de la majoria social i del bé comú”.

Segons ha transcendit, el document consta de 31 pàgines en les quals els cupaires han recollit les aportacions dels tres partits i les han llistat en un total de deu blocs temàtics. També hi han inclòs una primera proposta de repartiment de regidories, en funció dels perfils professionals i experiència dels diferents grups.

Segons Gasulla, després de setmanes de reunions bilaterals “és necessari que posem per escrit totes les propostes que s’han anat parlant”. Amb aquest objectiu, la CUP ha convocat a PSC i ERC a una reunió a tres bandes aquest mateix dilluns: “si volem que això vagi bé, cal que ens asseiem les tres formacions en una mateixa taula i ens posem d’acord”. L’alcaldable de la CUP ha recordat que queden pocs dies pel Ple d’investidura i que si els tres partits no s’entenen hi haurà quatre anys més de govern continuïsta de Junts.

Tres dies després de les eleccions municipals, els republicans ja van fer públic que valoraven com a primera opció que Gasulla fos investit alcalde. Al llarg de les últimes dues setmanes, tant ERC com CUP han constatat una coincidència important en temes programàtics. El candidat d’Esquerra, Josep Quintana, va dir als cupaires que si aconseguien el suport del PSC, el seu partit s’hi sumaria.

D’altra banda, els cupaires han realitzat dues reunions amb el PSC en les quals s’ha parlat de les propostes dels respectius programes. Si bé és cert que les dues formacions reconeixen diferències importants en algunes qüestions, consideren que hi ha marge per a un acord de govern municipal. Recentment, les respectives assemblees han validat que es materialitzi un govern tripartit entre CUP, PSC i ERC.Un dels esculls que fins ara s’ha trobat l’acord ha estat el de l’alcaldia. Mentre que CUP i ERC defensen que ha de ser per Gasulla, el PSC va exigir recentment que Josep Guix fos alcalde els últims dos anys de mandat, cosa que tan cupaires com republicans han descartat rotundament.