La CUP i el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa volen acostar la parada de bus a l'entrada de l'Hospital

Actualment, la parada d’autobús de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa està situada al mig d'una rotonda de tres carrils. Diversos conductors d’autobús consultats per aquest grup municipal consideren que la seva ubicació suposa un cert perill, tant per als vianants com per a la seva reincorporació a la circulació.

Tal com es veu en les imatges adjuntes, quan el bus es troba parat (pujant i baixant persones), obstaculitza la visibilitat de les persones que volen creuar pel pas de vianants, així com la dels cotxes, que no veuen si hi ha algú que vulgui creuar. A més, el bus tapa per complet tres senyals verticals que queden just darrere seu quan està parat.

Atès que són molts els usuaris que han manifestat el seu malestar per tenir la parada tan lluny de l'entrada de l'edifici, ja sigui per problemes de mobilitat, per malalties respiratòries o de fatiga crònica, o simplement per dies amb condicions climatològiques adverses, i que just al lloc on hi ha la parada, ni tan sols hi ha la vorera adaptada.

Atès que la voluntat del consistori hauria de ser el de fomentar la mobilitat sostenible, sobretot el transport públic tal com esmenta el Pla d'acció local per la sostenibilitat en el seu punt 3.3.1.1 Millorar i fer més competitiu i eficaç el transport públic mitjançant un Pla de transport públic de l'àrea urbana d'Olot en el marc d'una Taula Institucional. I el fet que la parada de bus quedi lluny de l'entrada principal de l'hospital d'Olot pot ser un criteri desfavorable per a possibles usuaris del transport públic.

Atès que ha transcendit que el tram de carrer que dona accés a l'entrada principal de l'Hospital d'Olot no s’ha de veure afectat pel projecte constructiu de la variant.

Atès que, amb unes petites modificacions a la part final del carrer en qüestió, es podria generar l'espai suficient perquè el bus i hi pugui efectuar el gir que fins avui dia impossibilitava que la parada fos davant l'entrada de l'Hospital.

Per tots aquests motius, el grup municipal de la CUP i el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa proposem al Ple de l’Ajuntament d’Olot l'adopció dels següents

ACORDS:

  1. Iniciar l'estudi de les necessitats i dimensions de la via en qüestió per garantir el pas del TPO i el Bus Transversal de la Garrotxa fins a l'entrada principal de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.
  2. Iniciar l'estudi per reubicar, si fos convenient, els aparcaments reservats a taxi, motos, bicicletes i ambulàncies, de manera consensuada amb els agents implicats.
  3. Traslladar la parada de bus de la rotonda de l’Avinguda Pla de Dalt a l’entrada principal de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa, tan aviat com sigui possible, seguint les condicions tècniques necessàries.

 

broken image

Imatge 1: Situació actual de la parada (rectangle vermell) i proposta orientativa de nova ubicació (rectangle groc).

broken image

Imatges 2 i 3: A l’esquerra, visió des d'un vehicle que circula per la rotonda, on s’observa que no es pot veure cap dels tres senyals verticals ni el pas de vianants. A la dreta, visió del mateix lloc sense obstacles visuals.

broken image

Imatges 4 i 5: A dalt, visió des del pas de vianants, on s’observa que no es pot veure si s’aproxima cap cotxe abans de creuar. A baix, delimitació de la zona gris (obstrucció de la visibilitat) que implica el bus a la parada actual.