La CUP Olot proposa traslladar l’àrea de pediatria a l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa

En l’àmbit de la salut assistencial, la CUP proposa el trasllat de l’àrea de pediatria, que actualment es troba en barracons darrere el Centre d’Atenció Primària, a l’Hospital. Aquesta relocalització permetria descongestionar l’Ambulatori i optimitzar els usos de l’Hospital, que disposa d’espai per dur a terme aquesta activitat

El servei de pediatria es troba avui en els barracons que es van instal·lar durant la pandèmia. És un espai petit, que no facilita el treball ni l’atenció a les nenes i nens. Dani Dorca (número 3 de la llista) ha exposat que: “aquest trasllat ha de permetre millorar el servei d'atenció als infants i les famílies, i tenir a disposició tots els equipaments necessaris; així com facilitar el treball conjunt i les interconsultes entre professionals”. Aquesta acció és la proposta més visual de la CUP dins un pla de optimització d’espais, que també preveu la dignificació, tant dels llocs de treball, com de l’assistència a les nostres veïnes i veïns.

Segons Dani Dorca: “Cal recordar, però, que quan parlem de salut el camí imprescindible és el de la prevenció i això es treballa sobretot fora dels grans centres sanitaris”. La promoció de la salut ha sigut un dels grans eixos de la CUP a Olot durant els últims 8 anys. La formació a portat diferents mocions al ple o hi a donat suport en aquest sentit. La moció d’Olot Camina presentada per la Plataforma No És Un Vial que la CUP ha portat a terme després d’esperar mesos que l’Ajuntament la desplegués. Ell suport a les mocions per la pacificació entorns escolars i de la Avinguda Sant Jordi. Tot aquests són clars exemples de gestió i promoció de la salut de la ciutadania.

A la CUP ha expressat que li hauria agradat poder participar en el debat sobre salut, que finalment no es va realitzar. La formació no s’ha adherit al manifest presentat ahir per dos partits, actualment fora del consistori, pel fet que no se la va tenir en compte alhora de redactar-lo i se li va compartir en poc més de 24 hores prèvies. La CUP afirma que està a favor d’una sanitat pública i de la defensa d’un bon funcionament dels seus centres. Recorda que per aquest motius va demanar i defensar la titularitat pública de l’Hospital d’Olot, la millora del servei d’urgències (abans de la COVID), la millora de la connexió amb l’hospital i la de precarització de TOTS els llocs de treball.

La proposta de salut de la CUP es basa en un hospital de titularitat pública, reforçat i eficient; a la promoció de la salut de les ciutadanes, passant per residències d’atenció a gent necessitada o un pla de mobilitat per millorar (entre altres coses) la salut mediambiental. En tot moment, sense oblidar els drets laborals i l’actual precarització de les treballadores. Elles són les que mantenen el sistema públic.